Η Περιοχή

Το mikri elia beach βρίσκεται σε μία καταπράσινη, ιδιωτική παραθαλάσσια έκταση, ακριβώς ανάμεσα στα δύο πιο φημισμένα χωριά της Σιθωνίας, την Νικήτη και τον Νέο Μαρμαρά.
Αποτελεί μία εξαιρετική τοποθεσία γι’ αυτούς που επιθυμούν να εξερευνήσουν την περιοχή της Σιθωνίας, τα γραφικά χωριά της και τους όμορφους παραδοσιακούς της οικισμούς.
Previous slide
Next slide

Νικήτη

Περίπου στα 10 χιλιόμετρα από το mikri elia beach βρίσκεται η Νικήτη, η πρωτεύουσα του δήμου Σιθωνίας.
Η Νικήτη αποτελεί ένα από τα πιο ταχέως αναπτυσσόμενα και όμορφα χωριά της Χαλκιδικής, που προσελκύει κάθε καλοκαίρι χιλιάδες κόσμου από διάφορες χώρες.
Η φυσική ομορφιά του χωριού, σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά του στοιχεία και την πλούσια βλάστηση που το περιβάλλει δημιουργούν ένα ιδανικό σκηνικό που αξίζει κανείς να εξερευνήσει.
Στην όμορφη παραλία του χωριού υπάρχουν δεκάδες καφέ, μπαρ, εστιατόρια και ταβέρνες όπου μπορείτε να δοκιμάσετε ελληνικό παραδοσιακό φαγητό, και να απολαύσετε το χαρακτηριστικό, γραφικό ηλιοβασίλεμα της Νικήτης.
Μία βόλτα στο παλιό χωριότης Νικήτης, με τα πλακόστρωτα σοκάκια και τα πετρόχτιστα σπίτια με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική νοοτροπία, αποτελεί ανεπιφύλακτα μία αξέχαστη οικογενειακή δραστηριότητα κατά την διαμονή σας στην περιοχή.
Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε και το Λαογραφικό Μουσείο της Νικήτης, που βρίσκεται στο παλιό χωριό, και το οποίο, μέσα από τα εκθέματά του, παρουσιάζει ανάγλυφα τον παραδοσιακό τρόπο ζωής και πτυχές της καθημερινότητας των ντόπιων του περασμένου αιώνα.

Previous slide
Next slide

Νέος Μαρμαράς

Σε απόσταση περίπου 10 λεπτών με το αμάξι από το mikri elia beach, βρίσκεται ο Νέος Μαρμαράς, που μαζί με την Νικήτη, αποτελούν τα δύο πιο φημισμένα και πολυσύχναστα χωριά της περιοχής.
Το κοσμοπολίτικο χωριό του Μαρμαρά, που είναι χτισμένο κυριολεκτικά πάνω στη θάλασσα, αποτελεί ιδανική επιλογή για την βραδινή ή την μεσημεριανή σας βόλτα.
Στα όμορφα εστιατόρια και μπαρ του χωριού, μπορείτε να απολαύσετε ήσυχες οικογενειακές στιγμές, με θέα το απέραντο γαλάζιο και το νησί της Κελύφου.

Previous slide
Next slide

Παρθενώνας

Σε μικρή απόσταση από τον Νέο Μαρμαρά, σε υψόμετρο 350 μέτρων, βρίσκεται ο πανέμορφος παραδοσιακός οικισμός του Παρθενώνα.
Η μοναδική διακόσμηση και τα καλοδιατηρημένα σπίτια του οικισμού δημιουργούν ένα μοναδικό σκηνικό, βγαλμένο από την ελληνική ιστορία και την αρχιτεκτονική περασμένων αιώνων.
Στον Παρθενώνα θα βρείτε μικρά μαγαζιά με μοναδικά παραδοσιακά προϊόντα, ενώ αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να απολαύσετε τον καφέ ή το φαγητό σας κοιτάζοντας το απέραντο γαλάζιο από ψηλά.

Δραστηριότητες

Η περιοχή της Σιθωνίας είναι ιδανική για αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν μία ήρεμη διαμονή με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.
Στην ευρύτερη περιοχή του mikri elia beach έχετε τη δυνατότητα να ανακαλύψτε την όμορφη φύση, τον πλούσιο βυθό της Σιθωνίας, καθώς και σημαντικές ιστορικές τοποθεσίες.

Κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος

Στα 15 χιλιόμετρα από το mikri elia beach βρίσκεται ο οικισμός Όρμος Παναγίας, απ’ όπου αναχωρεί καθημερινά το καράβι για το Άγιο Όρος.
Κατά την διάρκεια της κρουαζιέρας έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε τα μοναδικής ομορφιάς και αρχιτεκτονικής μοναστήρια του Αγίου Όρους, το οποίο αποτελεί μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομίας της UNESCO.
Θα γνωρίσετε από κοντά μία πολύ σημαντική, για τον ελληνικό πολιτισμό, περιοχή, απολαμβάνοντας, παράλληλα, το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους και τις παραλίες της περιοχής.
Στην διάρκεια της διαδρομής, θα αντικρίσετε και το νησί της Αμμουλιανής, που φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά του.
Εναλλακτικά, υπάρχουν καθημερινά δρομολόγια με καράβι προς το Άγιο Όρος και από το χωριό της Ουρανούπολης, το οποίο απέχει περίπου 70 χιλιόμετρα από το mikri elia beach

Πεζοπορία

Για τους λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας, η περιοχή της Σιθωνίας προσφέρεται για εξορμήσεις ανάμεσα στα πεύκα και την πυκνή βλάστηση.
Σε μικρή απόσταση από το mikri elia beach (περίπου 2 χιλιόμετρα) ξεκινά ένα όμορφο μονοπάτι προς το βουνό, το οποίο φθάνει έως το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Παύλου, που είναι χτισμένο δίπλα σε μία παλιά πηγή και καταλήγει, σε λίγο υψηλότερο υψόμετρο, στον λόφο Πέτρο, απ΄όπου μπορείτε να απολαύσετε μία πανοραμική θέα ολόκληρης της Σιθωνίας.

Βόλτα με βάρκα στη Βουρβουρού

Στον οικισμό της Βουρβουρού έχετε τη δυνατότητα να νοικιάσετε μικρά σκάφη και να εξερευνήσετε τις μαγικές παραλίες της περιοχής, καθώς και τα διάσπαρτα μικρά νησάκια.
Τα ήρεμα νερά της Βουρβουρούς είναι ιδανικά για να κάνετε μερικές βουτιές και να απολαύσετε ξέγνοιαστες, οικογενειακές στιγμές.

Κατάδυση

Στη Νικήτη, όπως και στην υπόλοιπη Σιθωνία, λειτουργούν σχολές κατάδυσης, που προσφέρουν διάφορες επιλογές για αρχάριους και πιο προχωρημένους δύτες.

Η κατάδυση σε κάποια από τις παραλίες ή τα νησάκια της Σιθωνίας αποτελεί μοναδική εμπειρία, που σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσετε τον πλούσιο θαλάσσιο βυθό της περιοχής.
Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε κολύμβηση με αναπνευστήρα, παρέα με την οικογένεια, τα παιδιά σας και τους φίλους σας.